Today I represent some thoughts about a subject in complex numbers . I wrote them in Greeks , but the maths is easily to be understood in any language. Any way if you want, I can translate them in English. For any question I am available . The solution you will able to see it in a protected page , with a code. Sent me a comment and I will sent the code to you.
1 Comment
Μετά από αλλεπάλληλες βελτιώσεις και διορθώσεις στο τέλος κατάφερα να ανεβάσω αυτό που πραγματικά είχα στο μυαλό μου. Συγγνώμη για την ταλαιπωρία , σε όσους διάβασαν τις προηγούμενες αναρτήσεις στην άσκηση για την απορία που είχε ο φίλος Γιώργος Α.
Κάτι ότι ήταν αργά τη νύχτα, κάτι ο δαίμον του τυπογραφείου και του υπολογιστή , ανέβασα κατά λάθος , άλλο από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πριν από λίγο καιρό είχα την εξής απορία από έναν φίλο της σελίδας: ΑΠΟΡΙΑ Γιατί όταν το μέτρο ενός μιγαδικού έχουμε αποδείξει ότι είναι ανάμεσα σε δυο τιμές με ανισοτική σχέση, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε βρει τη μέγιστη και την ελάχιστη τιμή αυτού του μέτρου; π.χ. αν το μέτρο ενός Ζ είναι ανάμεσα στο 2 και 5 τι σημαίνει ότι δεν ξέρουμε αν το z παίρνει αυτές τις τιμές; Ευχαριστώ Γιώργος Α. ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γενικά με την τριγωνική ανισότητα μπορούμε να βρούμε το άνω και το κάτω φράγμα του μέτρου ενός μιγαδικού , αν αυτός δεν είναι σταθερός και κινείται πάνω σε μία γραμμή. Προσοχή τα άνω και κάτω φράγματα δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και οι ακραίες τιμές του. Πάντως σε ασκήσεις με Γεωμετρικούς τόπους προτιμότερο είναι να βρίσκεις max και min με γεωμετρικό τρόπο, δηλ. κάνοντας σχήμα. (π.χ. κύκλος , έλλειψη , ευθεία , υπερβολή κ.τ.λ.) Για δες και την παρακάτω άσκηση |
Δημήτρης Ε. Κοντόκωστας Εκπαιδευτικός Μαθηματικός ΑΡΧΕΙΑ
October 2019
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
All
|